Månedsarkiv: januar 2022

Forøg dine jobchancer med et kursus i InDesign

Hvis du er på udkig efter et nyt job, er det ofte en fordel, hvis du bruger ventetiden på at forbedre dine kompetencer, så du kommer til at stå bedre i din fremtidige jobsøgning. Du har mange gode muligheder for at tillære dig nye og værdifulde kundskaber, selvom det er mange år siden, du har forladt skolebænken, og du har derfor gode chancer for at forøge dine jobmuligheder, hvis du er klar på at lære nyt.

Du kan eksempelvis tage et InDesign kursus i Aarhus & København, hvor du kan lære at bruge det populære og brugbare program, som anvendes i forbindelse med fremstilling af grafisk materiale.

Du kan tage på InDesign kursus i Aarhus & København, hvor du på kort tid vil lære at mestre det indholdsrige program, så du kan skrive din nye certificering på dit CV til fordel for dine fremtidige jobmuligheder.

Hvad er et InDesign kursus?

Adobe InDesign er et af de førende stykker software inden for grafisk design. Derfor kommer programmet med en masse gode muligheder, men de mange muligheder er også komplicerede at finde rundt i, hvorfor du vil ende med at bruge rigtig meget tid, hvis du skulle tillære dig alle de brugbare færdigheder på egen hånd.

Med et kursus i InDesign vil du til gengæld blive en sand ekspert i programmet, så du i løbet af rigtig kort tid kan komme i gang med at designe i eget grafiske materiale i høj kvalitet.

Når du tager et kursus i InDesign, får du desuden en certificering i InDesign, så fremtidige arbejdsgivere har mulighed for rent faktisk at få bekræftet, at du er helt skarp til de mange funktioner i InDesign.

Med færdigheder i InDesign kan du opsætte flotte plakater og lave smukke flyers, og får du endda mulighed for at producere bøger og magasiner med smuk grafik.

Bliv plastmager hos Carmo

Dette indhold er sponsoreret

Hvad skal du være? Jo, du kunne jo blive plastmager hos Carmo. Når du arbejder som plastmager eller opstiller, arbejder du i produktionen på dag-, aften-, eller nathold fast. Du er i samarbejde med dygtige kollegaer og sammen sikre I, at produktionen gennemføres i højeste produktkvalitet som kunderne kender Carmo for. Dine opgaver består i opstilling og indkøring af støbeværktøjer og støbemaskiner og robotter, starte og overvåge produktionen, deltagelse i udviklingsprojekter og meget meget mere. Plastprocessen er kompleks. Plast er et levende materiale og derfor er det vigtigt, at du kan problemsøge systematisk og dokumentere de ændringer, du laver.

Kvalitet og udvikling er centralt

I et plastmager job er du en central del af produktionen, når du arbejder med f.eks. sprøjtestøbte komponenter. Du arbejder med at klargøre værktøjer, opstilling og indkøring af produkter. Og for at sikre ressource-effektiv produktion, vil du også blive del af en løbende process-optimering. Du vil også blive en del af team fuld af udvikling, da I hele tiden må arbejde med nye materialer og teknologier. I øjeblikket arbejdes der meget med 3D print, Rapid Prototyping og Additive Manufacturing. Når du arbejder som plastmager/opstiller, er der særlige krav til din samarbejdsevne på tværs af organisationen. Da kvalitet og udvikling er en helt unik del af dit arbejde, vil du være i tæt dialog med Kvalitetsafdelingen og Udviklingsafdelingen. Kvalitetssikring er en vigtig og naturlig del i dit daglige arbejde, særligt da Carmo er ISO 13485 certificeret og producerer til medico-industrien.

Plastmager – hvordan bliver man det?

At blive plastmager sker ved at gå gennem en 4-årig erhvervsuddannelse til plastmager. Det er en uddannelse der veksler mellem teori og praktik. Du vil være noget tid på skolen og derefter noget tid i praktik i en virksomhed. Under hele uddannelsen er du ansat i en praktikvirksomhed og derfor får du altså løn under hele uddannelsens forløb. Du bliver specialiseret i plastproduktion og får den nyeste viden om genanvendelse og miljø, produktion og automatisering. Gennem uddannelsen kan du specialisere dig en af disse tre produktionsområder: sprøjtestøbning, hærdeplast, ekstrudering og termoformning. Og hvis du vil være hos Carmo, er sprøjtestøbning det mest relevante fagområde. Med en uddannelse om plastmager har du gode muligheder, og er næsten garanteret praktikplads og efterfølgende job. Det er ikke mange brancher, man kan sige det om nu til dags. Men som plastmager, er der stor efterspørgsel på dine evner. 

Hvad indeholder en købsaftale

Dette indhold er sponsoreret

Hvad er en købsaftale, og hvad skal den indeholde? En købsaftale er det dokument, der afslutter en bolighandel. Det blev tidligere kaldt for slutsedlen, hvilket giver god mening. I aftalen indskrives generelle informationer så som prisen på boligen, finansieringen, udbetalingen, vigtige datoer og detaljer om inventar og overdragelse. En købsaftale bliver lavet i forbindelse med køb af hus, lejlighed, sommerhus, kolonihavehus, grund, landbrug og fritidshus. Læs mere om købsaftaler på https://din-bolighandel.dk/hvad-er-en-koebsaftale/ eller læs videre i denne artikel, for at få mere at vide om, hvad en købsaftale skal indeholde. 

Oplysninger

Først og fremmest skal købsaftalen indeholde en masse oplysninger. Der skal oplyses informationer om sælger og køber i form af navn og adresse, og der skal ligeledes oplyses kontaktoplysninger på de banker, som køber og sælger er tilknyttet. Derudover skal købsaftalen indeholde oplysninger som adresse og matrikelnummer om ejendommen, som sælges. 

Vigtige datoer 

Købsaftalen skal indeholde de datoer, som er vigtige i forbindelse med huskøbet. Det vil altså først og fremmest sige overtagelsesdatoen, som er den dato, hvor ejendommen overtages. Derudover kan der i nogle tilfælde være aftalt en dispositionsdato, hvilket vil sige, at køberen modtager nøglerne før tid. En dispositionsdato er eksempelvis aktuel, hvis køberen skal istandsætte noget i huset inden indflytning. Hvis der er aftale om disposition før tid, skal denne dato også angives i købsaftalen. 

Økonomi og forsikring

I købsaftalen skal finansiering og kontantprisen også fremgå. Købsprisen på boligen er vigtig, da det er den pris, der er aftalt mellem køber og sælger, og det er den pris som begge parter acceptere, i det de underskriver dokumentet.  Udover prisen skal den offentlige vurdering samt oplysninger om hvorledes boligen er forsikret også indgå i købsaftalen. 

Boligen og hvad der følger med 

I købsaftalen nedskrives det ligeledes hvilket inventar, der medfølger ved overdragelse af boligen. Det kan eksempelvis være hårde hvidevarer, møbler, lamper, græsslåmaskinen, en havetrampolin eller lignende tilbehør til huset, som de tidligere ejere ikke tager med, og de dermed overdrager til de nye ejere sammen med huset. Derudover skal det fremgå hvilken varmeinstallation, vandtilslutning og lignende forhold, der er i ejendommen. 

Salgsopstillingen og individuelle forhold 

Salgsopstillingen skal ligeledes fremgå af købsaftalen. Det vil altså sige, at de oplysninger du finder hos ejendomsmægleren, også skal fremgå af købsaftalen. Derudover skal det fremgå, hvis du underskriver købsaftalen med bank- eller advokatforbehold. Der kan også være tale om andre aftaler. 

Der kan være særlige forhold, som gør at købsaftalen udarbejdes på andre måder eller med flere tilføjelser. Et eksempel herpå er, hvis der er tale om et dødsbo, hvor den tidligere ejer af gode grunde ikke er den person, som underskriver og står på købsaftalen. 

Find det bedste og det billigste billån

Dette indhold er sponsoreret.

Tillykke! Du har endelig besluttet dig for, at købe en ny bil. Det er et kæmpe stort skridt i livet, og mange danskere bruger mange timer i deres bil i løbet af ugen. Derfor er det ikke så mærkeligt, at vi også bruger lang tid på at undersøge de mange muligheder, når det kommer til billån. Muligheden er nemlig mange, og det kan være svært at holde styr på alle de forskellige former for lån. Derfor kommer der her tre tips til, hvordan du ikke blot finder det billigste billån, men også det bedste. 

Hvad koster et billån?

Først og fremmest skal du jo naturligvis have styr på, hvad et billån koster, og her er der mange ting, der kan spille ind. Det handler nemlig ikke blot om, hvor dyr din bil, og hvor over hvor lang tid, at du ønsker at afdrage lånet. Det spiller nemlig også ind, om bilen eksempelvis er diesel eller elektrisk, og om det er ny eller en brugt bil, og dernæst selvfølgelig hvor gammel bilen er, og hvor mange kilometer den har kørt. Et begreb, du bør have styr på i denne sammenhæng er ÅOP, som fortæller dig, hvor mange penge du skal betale om året for dit lån. Det smarte ved ÅOP er, at alle omkostninger er regnet med her. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du sammenligner ÅOP fra forskellige lån, så skal lånebeløbet, rentetypen og låneperioden være ens. Det er derfor ofte en fordel, at gå efter en bil (og dermed et lån) med en lav ÅOP.

Hvad betyder alle de forskellige begreber?

Der er mange begreber at holde styr på. Etableringsomkostninger, fast eller variabel rente, løbetid… For at tage den med fra en ende af, så er etableringsomkostninger et engangsbeløb, du betaler for at komme i gang. Du betaler dog ikke det hele på én gang, da de bliver fordelt ud på alle dine månedelige betalinger. Her spiller renten også ind. Med en fast rente, ved du altid hvad du skal betale, og der kommer ikke nogen overraskelse – hverken gode eller dårlige. Det er en form for luksus, altid at vide hvad renten er, og derfor bør du regne med, at faste renter generelt er en smule højere end variabler renter, der kan variere og gå op og ned i lånets løbetid. 

Bordet binder… og så alligevel ikke

Som vi var inde på i starten, så er den en stor beslutning at optage et billån, og dermed købe en bil. Heldigvis har du rent faktisk lidt betænkningstid, for der nemlig 14 dage fortrydelsesret på dit billån. Husk derfor altid at gemme alle dokumenter på, hvornår lånet er optaget. Det er altid en god idé at have liggende, og især hvis du ønsker at fortryde dit lån. 

Jobbibliotek – Danmarks nye jobportal

ANNONCE

Måske føler du, at du allerede har gjort alt, du kunne. Måske er du ved at køre død i de samme arbejdsrelaterede adjektiver og floskler. Måske er det bare ikke til at finde nogle interessante arbejdsmuligheder. Det er ikke helt let at være jobsøgende, uanset om du står med eller uden arbejde fra start. Derfor kan der også nogle gange være et behov for at prøve ad nye veje. Det er lige netop, hvad du kan ved at bruge Danmark helt nye jobportal.

Træt af de samme annoncer?

Når du er på udkig efter nyt arbejde, vil du sikkert på et eller andet tidspunkt opleve, at du støder på de samme annoncer, uanset hvor mange gange du genindlæser siden. De største hjemmesider for arbejdssøgende tiltrækker ofte de samme arbejdsgivere. Derfor er det måske ikke så underligt, at du er begyndt at savne noget nyt.

Du kan nemt komme problemet til livs, hvis du også søger arbejde uden om de allerstørste og mest brugte hjemmesider til formålet. Her vil du nemlig uden tvivl støde på flere muligheder.

Bliv alt fra damefrisør til direktør

Der findes måske lige så mange forskellige jobsøgende, som der findes jobmuligheder. Alle mennesker vil gå ind i jagten på nyt arbejde med forskellige kompetencer. Derfor er det også en stor fordel, at du kan finde et hav af forskellige arbejdstitler på samme side. På den måde kan du nemlig få en bedre idé om, hvilke muligheder du har.

Hvis du har svært ved at møde alle krav til drømmejobbet, så er det måske en idé at prøve noget nyt. Måske skulle du søge arbejde, der er anderledes fra det, du tidligere har prøvet. Det kunne også være, at du skulle tage en form for efteruddannelse for at udvikle dine kompetencer. Arbejdsmarkedet udvikler sig hele tiden. Derfor kan det være en stor fordel, at du også gør det.